Borang Tempahan T-shirt Anti My Ex?!!!!

Followers

Sunday, July 29, 2012

SAMPAH!

some people will said, " its easy to fall in love."
but for me, its hard enough and i dont know when i fall in love with a guy.

sudah lama aku simpan perasaan ini sejak kami berkawan. simpan dengan rapi.
mula-mula terdetik, aku tepis. aku tepis dan hadang dengan pelbagai jenis tembok supaya l.o.v.e tak masuk dalam diri ini. dengan menggunakan tembok ke-ego-an yang ada. aku hadang ia dari ceroboh masuk.

tapi sekuat mana pun tinggi tembok ego itu, tentera-tentera l.o.v.e tetap dapat masuk dalam hati ini.
dan aku kalah.

3 tahun aku bertahan. masuk ke 4 tahun ego aku masih ada. aku cuba membenci dia. tapi kadang kalah. aku jatuh tersungkur.

aku tak faham bilamana ego itu tiada, dia layan aku macam "sampah". hendak datang, tak hingin dibuang. memang sangat sentap bila ia terjadi.

adakah "sampah" yang wangi? tak pernah aku jumpa "sampah" yang wangi.
setahu aku jika sudah menjadi "sampah" pasti di sepak sepanjang masa.

oh! aku hanya "di-kutip" suatu ketika dahulu.

kekadang aku rasa macam nak stop to fall in love again.
kumpulkan ego, dan mendekatkan dir dengan Allah SWT.

i think that much better than everything.

l.o.v.e is a murder. why? sebab ia membunuh pendirian diri kita dan buat kita lupa diri dan asal usul.

kerana l.o.v.e semua manusia jadi macam lalang. kejap ke kiri kejap ke kanan.

oh! shit!

cinta sebelum kahwin memang tak menjamin apa-apa. lagi tak ubah seperti "memper-judi-kan" maruah diri.
antara mahu meletakkan ia dengan "duit yang banyak" atau "sedikit jumlah" kerana takut akan "tak laku".

tapi if cinta ini dilayan seperti "sampah". siapa yang mahu.

aku sendiri tidak mahu. i have to cry everynight. and fighting with my own heart and brain. fight to be more mature than yesterday. fight to be strong than ever. HIPOKRIT!

but hipokrit is good actually. pretending or acting about an "happy life". fun?
you can become "the best actor or actress".

tired. tired after acting. tired being a nice lady.

well, 'sampah' tetap tak akan dikutip untuk di-kitar semula seperti plastik etc. l.o.v.e. is live solid-waste. you cant recycle it. like ex-bf or ex-gf. im sure no one will accept their ex. isnt?

that is life with full of "sampah" love.

tata!


Yang Benar,

Jom Kongsi Link Di Sini